Termékek

Fejlesztés

 

Termelőeszközök korszerűsítése

Az AGRIKON KAM Kft. az elmúlt években jelentős beruházásokat hajtott végre, 2013-ban közel 4 millió Euro értékben. 2014 és 2015-ben a beruházás mértéke elérte az 5 millió Eurót összesen. Fejlesztései elsősorban az alkatrészgyártásra, lézergépekre, programvezérlésű élhajlítógépekre, korszerű hegesztőgépekre, hegesztőrobotokra, korszerű festővonalakra, és korszerű szerelő üzemre, méréstechnikára terjedtek ki. Így megállapítható, hogy az AGRIKON termelőeszközei ma a termékeihez igazodóan Nyugat-európai színvonalúak.

 

Kapacitások és azok kihasználtsága

Az AGRIKON KAM Kft. 2015-ben mintegy 25.000 db vezetőfülkét gyárt. Az AGRIKON KAM Kft. új megnyert projektjeivel új növekedést indított be, aminek célja, hogy sikerüljön kapacitásait kihasználni. Ez kb. 40-45 ezer fülke/év.

 

Termékfejlesztés

Mivel az AGRIKON elsősorban a nagy nyugat-európai kombájn, építőgép és traktorgyárak beszállítója, így elsődlegesen közreműködik a nagy gyárak termékeinek kifejlesztésében. Elsődlegesen a technológiai területen annak érdekében, hogy utána a lehetőség szerint leghatékonyabb technológiával lehessen a kifejlesztett termékeket gyártani. Használunk Pro Engineer, CREO 2 és CATIA V5 tervező szoftvereket.

A fejlesztéspolitikában természetesen a teljes fülkefejlesztés is szerepel.