Termékek

Gyártás

 

Az AGRIKON KAM Kft. 1968 óta, majdnem 50 éve foglalkozik ezen termékek gyártásával, az elmúlt években jelentős fejlesztések mentén, magas színvonalú gyártási folyamat alakult ki. A legmodernebb technológiákat használjuk, így a fülkegyártás szinte minden lépését gyáron belül kompakt módon tudjuk megvalósítani.

A gyártási folyamata négy fő részre osztható:

  1. Alkatrészgyártás: a lézergépek lemez és cső, illetve profilvágásokra, 3D lézervágógép, lézernibbelők, programvezérlésű élhajlítók, profilhajlítók, fúróművek, gérvágók és egyéb alkatrészgyártó gépek segítségével az acél alapanyagokból (lemez, zártszelvény, cső stb.) hegesztésre előkészített alkatrészeket gyártunk. Itt a kiindulási anyag jellemzően az acéltábla és az egyenes cső illetve profil, speciális profil.

  2. Hegesztés: az alkatészek hegesztése a különböző hegesztőállásokban, hegesztővonalakon, speciális hegesztőgépekkel és hegesztőrobotok segítségével történik. 14 darab hegesztőrobotunk alkalmas lapos előhegesztett egységektől kezdve egészen komplett fülkék hegesztéséig.

  3. Felületkezelés: a hegesztett részegységek felületkezelését a különböző festőberendezések (pl. kataforetikus alapozó-festővonal (KTL), műanyag porszórás, nedves készrefestő vonalak) biztosítják.

  4. Szerelés: a festett fülkék szerelése a 6200 m2 alapterületű korszerű szerelőcsarnokunkban szalagszerűen történik.

 

A legkorszerűbb mérőgép parkkal rendelkezünk. Vadonatúj mérőszobánkban 3D mérőgépeink, szkennereink komplett fülkevázak pontos mérését teszik lehetővé. Rendelkezünk rezgésmérő, elektromos tesztelő berendezésekkel, víztömítettség tesztelő kabinnal. A megfelelő festési minőséget laborainkban többek között sópermet és sok egyéb vizsgálatnak vetjük alá.

A csomagolás után a komplett termékek kamionnal vagy vasúti vagonnal kerülnek elszállításra a cég telephelyéről. Saját iparvágányunk a közvetlen vasúti kiszállítást is lehetővé teszi.

Valamennyi gyártási folyamatban dominál a Nyugat-európai színvonalú gyártási technológia, hiszen a versenyképességét az AGRIKON csak ezen keresztül tudja biztosítani. Ehhez járul hozzá a gyáron belüli logisztikai folyamat, amely a kiszolgálást teszi színvonalasabbá.