Rólunk

Tevékenységünk

 

Az AGRIKON KAM Kft. tevékenységi körébe jelenleg az alábbi főbb termékek tartoznak:

  • vezetőfülkék kombájnokhoz
  • vezetőfülkék járvaszecskázókhoz
  • vezetőfülkék traktorokhoz
  • vezetőfülkék építőgépekhez (pl. markolók, teleszkópos rakodók, úthengerek, kerekes rakodók)
  • hegesztett és részben szerelt fő egységek ezen gépekhez, mint pl. ferdefelhordó szerkezetek, különböző kiegészítő szerkezetek, valamint ezekhez egyéb hegesztett szerelt és festett részegységek.


Az AGRIKON KAM Kft. szervezetét a mindenkori piaci igényeknek megfelelően alakította ki, s a mellékelt szervezeti felépítés szerint működik.

Az AGRIKON KAM Kft-t jelenleg Hugyecz Pál ügyvezető elnök irányítja, akinek képzettsége mezőgazdasági gépészmérnök, és több mint 45 éves vezetői gyakorlata van. Munkáját segíti Velkey Pál vezérigazgató, akinek végzettsége villamosmérnök és 2008. augusztus 1. óta az AGRIKON KAM Kft. vezérigazgatója.

 

 

 

A prezentációs anyagban bemutatjuk az AGRIKON telephelyét, amely kb. 70.000 m2, ebből a beépített (épület) terület 36.000 m2. Ezen kívül az AGRIKON rendelkezik a telephelye mellett egy 60.000 m2-i szabad ipari területtel, amely bármely fejlesztési célra felhasználható.

Az AGRIKON épület és gépkapacitása éves szinten 40-45 ezer fülke vagy fülke jellegű egység gyártására alkalmas, a jelenleg gyártott 25 ezer egységgel szemben. Tehát az AGRIKON-nak megfelelő biztonsága van további nagy projektek teljesítéséhez is.

2008-ben az AGRIKON-nál 720 fő dolgozott, és ez a létszám helyi illetve max. 30 km-es körzetből bejáró dolgozókkal volt biztosítva. Jelenleg 420 fő a dolgozói létszám, tehát az új projektek esetén sem fizikai, sem szellemi létszámbővítésnek nincs akadálya, a hiányzó létszám a környéken rendelkezésre álló szabad munkaerővel pótolható.

 

HQ map

 

Az AGRIKON KAM Kft. pénzügyileg stabil. Fedezetlen rövid illetve hosszúlejáratú hitelkötelezettsége nincs. Az új projektek finanszírozásához a magyarországi EXIM Bankon keresztül mind a fejlesztési, mind a forgóeszköz finanszírozási hitel lehetőségei szükség esetén biztosítottak. A Bisnode csoport tanúsítása alapján AAA, azaz a legmagasabb hitelképességgel rendelkezik az AGRIKON KAM Kft.

Az AGRIKON KAM Kft. környezetvédelmi helyzete stabil, a megfelelő engedélyezési dokumentumokkal rendelkezik, és ennek megfelelően működik.

Az AGRIKON KAM Kft-nek minőségbiztosítási rendszere évtizedek óta működik és fejlődik.  A cég jelenleg ISO 9001:2008 és ISO 14001:2004 minőségirányítási és környezetirányítási rendszer tanúsítással rendelkezik.

Az AGRIKON KAM Kft. számviteli rendszere a magyar számviteli előírásokra alapul, integrált vállalatirányítási rendszer segíti (IFS) a számviteli és a tervezési, termelésirányítási és anyag-és gyártástervezési feladatok ellátását.